Запорізький надрдеп Ігор Артюшенко посів шосте місце у рейтингу найбільш ефективних народних обранців. Коефіцієнт його корисності складає 95%. У той час, рівень ефективності іншого запорізького нардепа В’ячеслава Богуслаєва наближений до найнижчих показників

Ці дані нещодавно були опубліковані на сайті  незалежної аналітичної платформи VoxUkraine. Оприлюднені показники – результат дослідження в расках проекту Індекс підтримки реформ.

Індекс підтримки реформ показує, який внесок зробив нардеп у прийнятті 230 прогресивних і 8 антиреформаторських законів, які використовувалися в iMoRe індексі. Ці закони були відібрані та оцінені більш ніж 40 незалежними експертами. Також розраховано, як змінився ІПР кожного нардепа з початку роботи в Раді 8-го з’їзду, а також його вклад у 10 напрямків реформ,- вказано у виданні.

результати дослідження

Ігор Артюшенко підтримав всі ключові реформи – боротьбу з корупцією, децентралізацію, банківський сектор, регулювання бізнесу, енергетичну незалежність.

Згідно з рейтингом, напрямками, яким депутат надавав найбільшу підтримку є валютне регулювання, енергетична незалежність, державна служба, адміністративні послуги і право власності.

У дослідженнях також відзначили рівень відвідуваності депутатів. Запорізький нардеп входить в невелике число народних обранців, які не пропустили жодного засідання, проте VoxUkraine опублікували показник в 94%. Різниця в цифрах обумовлена ​​особливістю системи реєстрації, на яку посилалися аналітики.

Завершують рейтинг нардепи з нульовими показниками ефективності – позафракційні Андрій Білецький та Сергій Клюєв. Всього на одну позицію їх випередив запорізький парламентарій В’ячеслав Богуслаєв (фракція «Воля народу»). Експерти оцінили його ВПС в 1%, згідно підрахунком депутат пропустив 90% засідань Верховної Ради.