Сьогодні, 20 листопада журналісти провели тест-драйв нового трамваю, який був зібраний в місті Запоріжжя. Виявилось, що він не тільки повільно їздить, а й протікає.

Трамвай під порядковим номером 774 в Запоріжжі збирали 4 місяці і витратили на нього близько 6-и мільйонів гривень.

Маршрут №3 відійшов від залізничного вокзалу «Запоріжжя 1» 09:34 і дістався до зупинки «вул. Патріотична» 10:09. Порівнюючи зі старими трамваями, які проїжджають таку ж кількість зупинок, хвилин за 20, скажімо, що трамвай їде досить повільно. Звичайно, можна взяти до уваги, що на вулиці йде дощ і цим виправдати 35 хвилин їзди. Однак, після того, як новенький трамвай від’їхав від вулиці Патріотичної через пару секунд з’явився старенький №16, якого, до речі, на зупинці «Запоріжжя 1» не було видно. Виходить, що старі трамваї дають фору молодим і, якби це було можливо, №16 з легкістю обігнав би №3, змусивши того ковтати пил.

Також ще одним неприємним подивом стала стеля, що протікає. Ранковий осінній дощик показав вади зібраного в Запоріжжі трамвая. Прямо на шві цілу дорогу збиралися краплі, зривалися і падали людям на голови і за комір.