Хочеш придбати авто за 400 000 з зарплатнею у 90 000 на рік, то спитай голову відділу з питань приватизації Департаменту комунальної власності та приватизації Запорізької міської ради Ірину Муліку.

Інформаційне агентство після невеличкої паузи продовжує рубрику “Цікаве декларування” і на цей раз до нашого прицілу потрапила Ірина Муліка з Департаменту комунальної власності та приватизації.

На сайті електронних декларації ми знайшли її звіт про доходи, в якому зазначається, що за минулий 2016 рік вона отримала на посаді голови відділу у одному з департаментів міської ради заробітну плату у 94 520 гривен. Однак у тому ж році вона придбала авто TOYOTA YARIS 2016 року виходу за 406 185 гривень.

Також на чиновницю зареєстровано квартира (50 кв.м), садовий будинок (52 кв.м) та  земельна ділянка на 417 кв.м.

Слід відмітити, що в декларації не зазначено інших членів родини. Також там не зазначено, що вона брала гроші у кредит на авто. Виходить, що чиновниця утримує квартиру, оплачує за неї комунальні послуги і при цьому купує нове авто.

Ірина Муліка

Якщо розподілити всю суму зарплатні на 12 місяців, то отримує Ірина 7 876 гривень. Приблизно порахував оплату за комунальній послуги узимку з опаленням та улітку, виходить, що чиновниця збирала б на авто 5 років. При цьому не їла, не пила, не купувала одяг, взуття та інші речі.