Японія спростить візові вимоги для короткострокового перебування для громадян України з 1 січня 2018 року. Про це повідомляється на офіційному сайті японського посольства.

“З нагоди візиту державного міністра закордонних справ Японії Кадзуюкі Накане до Києва 9 листопада цього року для переговорів з його партнерами в уряді України і для участі в події в рамках року Японії в Україні, були визначені заходи щодо спрощення візових вимог для короткострокового перебування для громадян України (власників звичайних закордонних паспортів), які набудуть чинності з 1 січня 2018 року”, – йдеться в повідомленні.

Як наголошується, буде розширено коло заявників, які мають право на багаторазові візи для короткострокового перебування з діловими цілями, та культурних і наукових діячів, а також термін дії віз буде збільшений з 3 до 5 років максимум.

“На додаток до існуючих одноразових віз будуть введені багаторазові візи (з терміном дії 3 роки і максимальним терміном перебування 30 днів) для короткострокового перебування з різними цілями, в тім числі, туризму. У разі самостійної оплати поїздки заявнику не буде потрібно надавати документи від гаранта”, – повідомляють у посольстві, додавши, що ці заходи дозволять поліпшити умови для українських туристів.