У свято української писемності та мови запоріжці традиційно зібралися, щоб написати радіодиктант.  Захід проходив в БПП-коворкінгу.

Цього року радіодиктант читав доцент Київського університету імені Грінченка мовознавець Олександр Авраменко. Диктант у прямому ефірі зачитали двічі , а також виклали аудіозапис на сайті радіо. Усім, хто хотів долучитися та за певних обставин не міг цього зробити, радять прослухати аудіозапис на сайті та написати диктант. Також, найближчим часом там буде опублікованим сам текст, тому свої рукописи не обов’язково надсилати організаторам заходу, на сайті можна звірити особисто.

У Запоріжжі перевірити свої знання прийшли чимало містян. Віталій Кубрак працює лікарем, про радіодиктант дізнався з соцмереж. Юнак розповідає: в роботі спілкується мовою, якою до нього звертається пацієнт, і останнім часом ця мова все частіше – українська.

радіодинтант

– Я вважаю, що з тією ситуацією, що відбувається в країні, українську мову треба популяризувати. По своїй натурі я не гуманітарій, і останній диктант писав в школі десь в десятому класі, і радіодиктант для мене – це чудовий привід подивитись, на якому рівні зараз знаходяться мої знання. Зізнаюсь: трохи хвилювався, але це не стало приводом відмовитись від заходу.

Кожному громадянинові потрібно вивчати і вдосконалювати українську мову, – підсумував лікар.

радіодиктант

Цьогорічний радіодиктант проходив під гаслом «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета». Організатори зазначають, що головна мета заходу – не перевірка знань, а національне єднання.

Організатори заходу в Запоріжжі дуже вдячні учасникам, які долучились. Вони, разом з усіма писали текст під диктовку та скоро дізнаються рівень своєї грамотності.

Написання всеукраїнського радіодиктанту вже стало традиційним в Україні. Цього року текст звучав на Першому каналі Українського радіо.