Естафету наше місто прийняло 4 листопада – в цей день в офісі БПП-коворкінгу відбулась презентація та перше заняття школи дебатів
photo_2017-11-04_13-47-50 (2)

«Школа дебатів» – Всеукраїнський проект партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та її молодіжного осередку, який вже успішно реалізовується у Волинській, Дніпропетровській, Івано-Франківській, Київській, Одеській, Тернопільській та Харківській областях. Він має на меті навчити або покращити навички українців в публічних виступах та ораторській майстерності. Протягом 8 тижнів кращі спікери – політики місцевого та всеукраїнського рівня ділитимуться своїми знаннями із запоріжцями. Застосувати навички слухачі школи зможуть в дебатних баталіях.

Старт запорізькій «Школі дебатів» дав досвідчений політик, голова Запорізької міської організації партії «БПП «Солідарність» та лідер фракції «Солідарність» в Запорізькій міській раді Олександр Константинов.

– Майбутнє нашої країни залежить сьогодні від нашої молоді. У нас є дуже багато активних юнаків та дівчат, які прагнуть брати активну участь в розбудові нашої держави, робити її сучасною та європейською. Дебатна практика дуже корисна тим, хто хоче займатися публічною діяльністю, стати молодими політиками або державними діячами, працювати в органах місцевого самоврядування. Однією із важливих частин професійної діяльності публічної особи-політика і громадського діяча безумовно є публічні виступи і проведення дебатів, де можна довести всім свою думку з приводу того чи іншого питання. Саме тому «Школа дебатів» має велике значення, вона здатна дати знання, які будуть дуже корисні в майбутньому, – зазначив народний обранець.

photo_2017-11-04_13-46-29

Олександр Константинов поділився зі слухачами школи досвідом своїх перших публічних виступів. Секрет успіху – працювати над своїми страхами та хвилюваннями.

– Я не навчався ораторській майстерності на спеціальних тренінгах або школах. На жаль, на моєму шляху не було можливостей отримувати таку освіту. Я більше навчався спілкуючись з людьми, особливо під час проведення передвиборчої кампанії. Я дуже давно цікавлюсь політикою, дивлюсь виступи і дебати під час перегонів в інших державах.

Кілька років тому я був ще не готовий до виступів перед публікою, це було дуже страшно і дуже некомфортно, але практична діяльність дала можливість вийти на певний рівень, – підсумував депутат.

Олександр Константинов наголосив, що знань багато не буває і заявив про намір відвідати декілька занять «Школи дебатів». Компанію депутатові складуть слухачі не тільки співвітчизники, але й активісти з інших міст України.

Перше заняття відвідали слухачі із Запоріжжя, Луцька та Дніпра. Представник сусіднього регіону Ельвін Артуров зазначив, що в погоні за знаннями відстань не має значення.

photo_2017-11-04_13-46-52

– Я прибув на «Школу дебатів» з Дніпра. У своєму місті я вже мав досвід дебатних навчань, адже всі ми – частина великого проекту. Я отримую велике задоволення від дебатів, по життю люблю сперечатися. На мою думку такі заняття – це прекрасна можливість реалізувати себе незалежно від професійної спрямованості.

Окрім цього було цікаво порівняти заняття в Дніпрі з заняттями в Запоріжжі. Я дивлюся, який зібрався народ – це люди, які працюють, які займаються громадською діяльністю, і я вважаю, що школа дебатів в Запоріжжі приречена на успіх, – підсумував дніпровський слухач.

Перше заняття «Школи дебатів» провів член Всеукраїнської федерації дебатів України Влад Надтока. Влад – запоріжець, наразі проходить навчання в магістратурі за спеціальністю «політологія». Юнак має за плечима вже багатий організаторський та педагогічний досвід в сфері дебатів.

photo_2017-11-04_13-47-26

– Моя діяльність почалася в університеті. На другому курсі ми почали поступово входити в цей дебатний рух. Згодом дізналися про таку структуру, як Дебатна федерація України, після чого стали членами запорізького відділення.

photo_2017-11-04_13-47-27

Я впевнений, що «Школа дебатів» корисна абсолютно всім. Навички ораторської майстерності треба розвивати, бажано, ще зі шкільного віку. Навіть якщо людина не планує пов’язувати своє життя з публічною діяльністю, грамотність та впевненість в собі ніколи не будуть зайвими. Особисто мені дебати дозволили розкритися та вкотре довели, що напрямок, який я обрав собі у житті, є правильним, – сказав Влад Надтока.

Заняття в Запорізькій «Школі дебатів» безкоштовні та проводитимуться в офісі БПП-коворкінгу (пр. Соборний. 24).