Вчора, 3 листопада, відомий український гурт «Танок на майдані Конґо» у буквальному сенсі рвав публіку жартами й піснями. Поєднання хіп-хопу, класичної музики, гумору, драйву – нікого не лишили байдужими. Запоріжці до останнього не відпускали музикантів, вимагали продовження. Фагот та Фоззі декілька разів виходили на сцену під вигуки «на біс».

Мусимо зазначити, публіку підкорити одразу не вдалось. Всі ми були спочатку трохи мляві, сонні. Воно й не дивно все-таки п’ятниця – кінець робочого тижня, кожен у голові прокручував, що можна встигнути за два вихідні? Та фронтменів гурту «ТНМК» цим не злякати! Навпаки, для них стало справою честі «розбуркати Запоріжжя».

Слова Фоззі: «Через дві години ви будете наші», виявились пророчими. З кожною наступною піснею зал потихеньку прокидався, відходив від своїх проблем та просто, нарешті, почав насолоджуватися концертом.

Стилізована ритмічна музика, читання репу під акомпанування симфонічного оркестру «Слобожанський» – це щось неймовірне. При чому, як у слуховому сприйманні, так і у візуальному. Погодьтесь, досить дивно бачити двоє «хлопаків» – одягнутих у просторий зручний одяг, постійно підстрибуючих під ритм- разом з серйозними музикантами у фраках й вечірніх сукнях (чоловіки у фраках, жінки у сукнях, відповідно))).

Старі улюблені пісні («Гранули», «Восени» та ін.) набули нового звучання, більшої ліричності. Всі ми намагались підспівувати, коли нам надавали змогу фронтмени. Фагот наголосив, що «Запоріжжя дуже співоче», на мою думку, трохи лукавив. У такт не завжди вдавалось потрапляти, проте головне – натхнення.

Не варто забувати гумор! Він дуже виручав музикантів. Вони постійно згадували (чи вигадували) випадки, які з ними траплялись у нашому місті. Фоззі розповідав про свого першого вчителя гри на гітарі, він виявився із Запоріжжя, потім ще безліч фактів… Фагот вирішив не стояти осторонь й сказав: «ну якщо на те пішло, я колись тут стільці купував, віз їх аж до Харкова. Це рахується? Наша команда сидить на запорізьких стільцях» . Зал «зацінив» жарт та почав аплодувати.

 

Не жартами єдиними, нас попросили згадати лідера гурту «Хорта» Андрія Лободу. У 2015 році рак забрав від нас цю чудову людину. Не варто забувати достойних людей, які йдуть з життя.

Можна сказати однозначно, вечір вдався. Якщо Ви хотіли придбати квиточок, але в останню мить передумали – даремно. Позитивних емоцій би вистачило на наступний «важкий тиждень».

І сильно розчаровуватися теж не варто, вони неодмінно ще завітають до нас у гості. «Все одно добро закохає зло».

Для довідки: ТНМК – український гурт з Харкова. Виконує музику в стилях репкорі, хіп-хоп, рок та фанк. Саме, як ТНМК почали працювати з 1998 року. Перший альбом – Зроби мені хіп-хоп.

Олег Михайлюта (Фагот) – вокаліст гурту. Закінчив Харківську державну консерваторію по класу фаготу.

Олександр Сидоренко (Фоззі) – співак, журналіст, телеведучий. Закінчив Київський міжнародний університет, спеціальність тележурналіста.

Оксана Щербина

фото: Олександр Прилепа