Сьогодні, 24 жовтня, в Запоріжжі пройшов брифінг Олександра Грека, директора концерну “Міські теплові мережі”, на якій він розповів про старт опалення в місті.

Станом на сьогодні в місті підключено до опалення 2941 об’єкт, з яких 2574 – це житлові будинки та 367 об’єкти бюджетної сфери (школи, садочки, лікарні). Без опалення залишається 86 будинків.

У Запоріжжі працюють 63 котелень, 52 центральних теплових пунктів і 16 насосних станцій. З них 53 працюють від газу, а 10 – від вугілля. У “МТМ” є договори з НАК “Нафтогаз Україна” на поставку газу та 100% запас вугілля.

Тариф залишається тим самим – 1218 гривень за Гкал. Однак 84% котелень опалюється за допомогою природного газу і тому, якщо НКРЕКП підніме ціну на газ, то це відобразиться і на тарифі.

Також Олександр Грек пояснив, чому тепло в будинку надійшло не 24 числа, а в перебігу декількох днів. Технологія запуску тепла в будинку складається з трьох етапів:

розпалити котельні (1 день);
заповнити мережі теплоносієм (3-4 дні);
развоздушіть систему кожного будинку окремо (виконувалося 29 жовтня).

Крім того, директор “МТМ” розповів, що усунення аварійних ситуацій у внутрішньобудинкових системах не в юрисдикції концерну. Цим повинні займатися Муніципальна аварійна служба, керуючі компанії, ЖБК або підрядник, найнятий ОСББ.

Щодо квитанцій, то у листопаді жителі Запоріжжя отримають їх, в яких буде вказано вартість в повному обсязі з моменту запуску опалювального сезону – 24 числа. Однак уже в грудні в квитанціях буде включена графа “Перерахунок”. Перерахунок зроблять виходячи з інформації щодо аварій і фактичної подачі тепла в будинки.