Лаври переможця та 10 тисяч гривень на втілення свого проекту отримали ініціативні групи мешканців ОСББ «Будівельник-12» та ОСББ «Буддеталь».  Обидва проекти направлені на озеленення міста та передбачають висадку дерев, кущів та квіткових клумб.

ОСББ

Як зазначили члени конкурсної комісії, перевага вищезгаданим ОСББ була надана не тільки через унікальність та оригінальність проектів, але й тому, що об’єднань вже здійснили багато ініціатив для облаштування своїх територій та зробили великий внесок в благоустрій Запоріжжя.

Нагородження переможців проходило в офісі Запорізької територіальної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність». Учасників конкурсу привітав голова ЗТО партії «БПП «Солідарність» народний депутат Ігор Артюшенко, голова МТО партії, лідер фракції «Солідарність» в Запорізькій міській раді Олександр Константинов та депутат міської ради В’ячеслав Зайцев.

Ігор Артюшенко розповів деталі конкурсу та заявив про готовність підтримувати активну громадянську позицію містян.

ОСББ

– Проблема озеленення є однією з головних для Запоріжжя. Переможці конкурсу сьогодні отримали кошти, які мають піти саме на висадку дерев та рослин, на виконання тих пунктів, які прописали в своїх проектах представники ОСББ.

Для того, аби змінити на краще ситуацію в кожному місті, в кожному будинку ми впровадили низку дієвих реформ. Звичайно, це реформа децентралізації, це низка змін в сфері ЖКГ, це екологічні ініціативи. Але люди повинні розуміти, що добробут залежить не тільки від осіб у владних кабінетах. Міністр чи депутат не прийде прибирати ваш двір, чи фарбувати дитячий майданчик. Змін повинні прагнути самі мешканці. Для цього не можна бути байдужими, треба бути активними, а ми, в свою чергу, завжди готові підтримати активну громадянську позицію, – зауважив народний депутат.

Олександр Константинов зазначив, що благоустрій Запоріжжя є одним з головних напрямків роботи депутатів.

– Створення міста, комфортного для мешканців є одним з пріоритетів роботи нашої фракції На кожному окрузі, де обрані наші депутати вже є конкретні результати, в тому числі і по створенню ОСББ. Взяти хоча б в якості прикладу вулицю Запорізьку – раніше там ламали ноги, наразі ж є асфальтове покриття, встановлено освітлення, регулярно проводяться роботи з підтримання території в належному стані.

У Запоріжжя є великі можливості. Завдяки реформі децентралізації бюджет нашого міста збільшився майже втричі. Вже є багато здобутків, але всі вони були б неможливими без активних жителів, які багато роблять, задають питання і надихають на роботу, – зауважив депутат.

В’ячеслав Зайцев закликав запоріжців брати за приклад ініціативи. Мій ідеал будинку – це будинок в ОСББ, з новими вікнами, новим дахом, а головне –  з відповідальними громадянами, які слідкують за своєю територією. Ми завжди готові підтримати відповідальних громадян – сказав депутат.

«Зелене місто» є другим конкурсом проектів для ОСББ. В серпні був визначений переможець першого етапу – проект мешканців об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Діамантовий». Загалом в першому етапі конкурсу взяли участь 28 запорізьких ОСББ.