21 жовтня екоактивісти, зоозахисники та небайдужі львів’яни, які виступають проти проти хутряної індустрії та жорстокого поводження з тваринами в цілому, зберуться біля пам. Івану Франку, щоб провести ходу на знак незгоди зі споживацьким ставленням до природи і до тваринного світу зокрема.

Організатори зазначають, що перед зимовим сезоном дуже важливо звернути увагу громадськості саме на проблему хутра та закликають всіх небайдужих долучитись до маршу. 

“Щороку м’ясна і хутряна промисловість вбиває 70 мільярдів тварин. Перед зимовим сезоном ми пропонуємо звернути увагу громадськості саме на проблему натуральної шкіри і хутра. Закликаємо всіх небайдужих до чужих страждань, всіх, хто проти експлуатації і вбивств тварин приєднатися до Маршу за життя вулицями Львова. Наша мета – нагадати людям про жахи хутряної і шкіряної промисловості, наголосити на альтернативах та надихнути змінити спосіб життя на етичний”, – відзначають організатори акціїї. 

Цілі заходу:
– нагадати людям про жахи хутряної промисловості, щоб мотивувати відмовитись від хутра;
– прискорити заборону звіроферм на Україні; 
– знизити попит на хутро; 
– наголосити на альтернативах та надихнути змінити спосіб життя на етичний.

Варто зазначити, що після закінчення “Маршу за життя” також відбудеться тематичний кінопоказ фільму “Земляни”. Ця документальна стрічка піднімає теми прав тварин і видової дискримінації, висвітлюючі проблему експлуатації тварин людьми для одомашнювання, розваг, наукових досліджень або ж для виробництва одягу і їжі. Перегляд фільму відбудеться у “Кінохаті” за адресою вул. Винниченка 30.

Нагадаємо, тиждень тому у Львові відбувся масштабний Марш на захист тварин. 15 жовтня кілька сотень  зоозахисників та небайдужих львів`ян вийшли на мирну акцію в центрі міста, аби захистити права чотирилапих друзів.