Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав закон “Про гастрольні заходи в Україні”. Про це повідомляється на сайті парламенту. Згідно з документом, запрошення в Україну російських артистів необхідно погоджувати з Службою безпеки України.

“Голова Верховної Ради України у п’ятницю підписав три ухвалених закони: Про основні засади забезпечення кібербезпеки України (законопроект №2126а), Про електронні довірчі послуги (законопроект №4685) і Про гастрольні заходи в Україні (законопроект №6682)”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 5 жовтня Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому законопроект 6682 щодо організації гастрольних заходів в Україні за участі громадян країни-агресора. Таке рішення з третього разу підтримали 232 нардепи.

Документ встановлює особливі вимоги до організації гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни країни-агресора. Також вноситься зміни в закон “Про гастрольні заходи”, зокрема, вводить нову статтю. Вона передбачає, що організатор заходу має за 30 днів подати до Служби безпеки України запит на отримання інформації про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина країни-агресора до участі у гастрольному заході.