Внаслідок ДТП у Харкові загинуло шість осіб, така ж кількість людей отримали поранення різного ступеня тяжкості. Двоє джінок знаходяться у важкому стані. Також повідомляють, що серед постраждалих була вагітна жінка.

Аварія сталася на вулиці Сумській неподалік площі Конституції та кафе “Пузата Хата” о 20:45. За словами очевидців автомобіль  Lexus RX 350 проїхав на червоне світло, в наслідок чого зіткнувася з  із Volkswagen Touareg. Внаслідок удару перший врізався у стовп, після чого перевернуся і вилетів на тротуарну доріжку,  там стояла група людей, яка чекала за зелене світло, щоб перейти дорогу. Шестеро людей загинули відразу, решта постраждалих госпиталізовані.

 

На місце ДТП виїхала слідчо-оперативна група. Водія вже затримали, ним виявилася 20-річна Олена Зайцева, повідомляє dtp.kiev.ua. Очевидці заявляють, що дівчина була в нетверезому стані. Обставини з’ясовує поліція. У той же час в соціальних мережах пробують з’ясувати родинні зв’язки 20-річного водія  Lexus RX 350. Зокрема активні харківчани повідомили, що Олена Зайцева є прийомною дочкою Василя Зайцева, відомого бізнесмена і президента ТОВ “Група-Тайфун”. На даний час він є головою правління та директором ПАО “ПТП “Укренергочермет”.

Радник Мінністра внутрішніх справ Антон Геращенко, на своїй сторінці Facebook назвав Олену Зайцеву “дівчиною-мажором” та визнав винною у трагедії. Також він повідомив, що волонтери надали відео, де видно як взимку цього року той же автомобіль рухається на червоне світло. Щоправда не відомо хто був за кермов авто на той час.

Місцева поліція Харкова відкрила кримінальне провадження за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу. Вона стосується порушення правил безпеки дорожнього руху. Нею передбачене покарання у вигляді ув’язнення терміном від 7 до 12 років.

Дані про постраждалих та загиблих перевіряють, а на разі поліція на своїй сторінці у Facebook опублікувала список жертв 20-річного водія, які встигла встановити.