Сьогодні, 15 жовтня, кілька сотень власників тварин, зоозахисників та небайдужих мешканців Львова вийшли на мирну акцію в центрі міста, аби захистити права чотирилапих друзів, повідомляє “032.ua”.

Метою маршу є об’єднання зоозахисної спільноти та заява про готовність до боротьби за гуманність і права тварин в Україні та Львові, зокрема. Тому немало людей зібралися у центрі Льова аби висловити та відстояти свою позицію. Для цього громадяни підготували плакати з написами: “Краще найменша допомога, ніж найбільше співчуття”, “Захистити тварин — справа честі людей”, “Не убій”, “Твоя шуба була чиєюсь мамою”, “Волю тваринам” тощо. Дехто привів із собою пухнастих друзів — собак різних порід, котів і кошенят, та навіть кількох тхориків.

“Ми вийшли для того, аби покласти край знущанням над тваринами в цирках і сфері розваг, закликати владу впровадити дієві механізми боротьби з живодерами та садистами, звернути увагу українців на гуманне ставлення до тварин”, – кажуть організатори події.

На початку маршу активісти зачитали свої цілі, зафіксовані в Універсалі гуманного ставлення до тварин, яких прагунть досягнути до 2025 року. Універсал гуманного ставлення до тварин — документ, який об’єднує всю зоозахисну спільноту України і з оцими вимогами ми вийшли сюди, щоб нас почули і побачили. До 2025 року зоозахисники ставлять собі низку цілей, серед яких: забезпечення відповідальності власників тварин; покарання за жорстоке поводження з тваринами; заборона використання тварин у сфері розваг (цирки, дельфінарії та ін.) та експлуатація їх для жебракування і фотопослуг; заборона створення і функціонування притравочних станцій і використання тварин для експериментів; розвиток центрів реабілітації та утримання тварин; перешкоджання діяльності хутряних ферм і діяльності догхантерів; припинення програм масового вбивства безпритульних тварин; внесення тварн, які знаходяться на межі вимирання, до Червоної книги.

Далі колона львів’ян рушила від площі перед Оперним театром по проспекту Свободи, до пам’ятника Королю Данилу, попри Львівську ОДА та завершила рух на площі Ринок, перед входом у Ратушу. На фінішній точці усі охочі могли висловити свою позицію, а по завершенню міні-віче, громадяни підписались під Універсалом.

Фото: “032.ua”.