Національна збірна України з футболу вчора у заключному та вирішальному матчі групового етапу відбіркового турніру на Чемпіонат світу 2018 року поступилася хорватам з рахунком 0:2.

Обом командам у останньому матчі кваліфікації була потрібна лише перемога. У першому таймі ближчою до неї була збірна України – небезпечних дальніх ударів завдавали Ярослав Ракицький та Тарас Степаненко. Євген Коноплянка головою впритул пробив повз ворота після навісу Андрія Ярмоленка справа. 

У другому таймі хорвати перехопили ініціативу та зуміли відкрити рахунок на 62-й хвилині. Лука Модріч подав до карного майданчика, звідки головою ворота П’ятова розстріляв Крамаріч. А вже через 8 хвилин жовті-сині були остаточно деморалізовані другим голом від того ж таки Крамаріча.

Україна – Хорватія 0:2

Голи: Крамаріч, 62, 70

Україна: П’ятов, Караваєв, Хачеріді, Ракицький, Матвієнко, Степаненко, Ротань (Сидорчук, 79), Ярмоленко, Марлос (Бєсєдін, 78), Коноплянка, Гармаш (Коваленко, 66).

Хорватія: Субашіч, Віда, Ловрен, Мітровіч, Врсалько (Піваріч, 86), Ракітіч, Бадель, Крамаріч (Пашаліч, 88), Модріч, Перішіч, Манджукіч (Рог, 90+1). 

Попередження: Степаненко 60, Ротань 64.

https://www.youtube.com/watch?v=xrxCDiYLBNY

У підсумку команда Андрія Шевченка із 17 набраними очками фінішувала на третьому місці у групі I, чого не висталичило українцям, щоб пробитися на Чемпіонат світу 2018, який відбудеться в Росії. Хорватія натомість набрала 20 очок, посіла другу позицію та здобула право зіграти у стикових матчах.

Список збірних, які вже вийшли на ЧС 2018:

АЗІЯ: Іран, Японія, Південна Корея, Саудівська Аравія.

АФРИКА: Єгипет, Нігерія.

ЄВРОПА: Бельгія, Німеччина, Англія, Іспанія, Польща, Ісландія, Сербія, Росія.

ПІВДЕННА АМЕРИКА: Бразилія

ПІВНІЧНА АМЕРИКА: Мексика. Коста-Ріка.

Жеребкування плей-офф відбору на ЧС 2018 відбудеться 17 жовтня. Варто зазначити, що 9-го та 14-го листопада будуть зіграні матчі плей-офф між командами, які зайняли другі місця в своїх групах в європейському відборі. У цей же період кваліфікацію дограють в Африці, а Нова Зеландія зіграє з п’ятою командою Південної Америки.