Президент України Петро Порошенко підписав закон про освіту в Україні, прийнятий Верховною Радою 5 вересня 2017 року. Про це в понеділок, 25 вересня, повідомила прес-служба глави держави.

За словами глави держави, прийняття цього закону дозволить провести глибоку освітню реформу, яка підвищить конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці.

“Це одна з головних реформ, тому що від жодної іншої реформи майбутнє країни не залежить так, як від освітньої”, – зазначив Порошенко. 

Також він наголосив, що закон підвищує роль державної української мови в освітньому процесі, забезпечує рівні можливості для всіх. Нагадаэмо, 5 вересня Верховна Рада прийняла закон, який починає реформу освіти в Україні. Цей документ, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є тільки державна мова. Нова редакція закону «Про освіту» передбачає, що діти, які підуть у школи з 1 вересня 2018 року, матимуть можливість навчатися рідною мовою тільки в початковій школі – перші чотири роки. З п’ятого класу всі предмети повинні викладатися українською мовою.