СБУ підозрює народного депутата В’ячеслава Богуслаєва у незаконній продажі 56% акцій компанії Мотор Січ. Акції арештували та заборонили будь-які операції з ними. Повідомляє  сайт Ліга.net

Зокрема, є підозра того, що акції були продані китайським інвесторам.  Про це свідчить рішення Шевченківського районного суду м. Києва, від 7 вересня 2017 року. Є підтвердження того, що потужна машинобудівна компанія отримала 100 мільйонів доларів під 0.3% річних в якості позики. Договір був підписаний 29 січня 2016 року зі китайською компанією Beijing Skyrizon Aviation Industry Investment Co Ltd.

Після цього, протягом 2016 року, громадянин України, ім’я якого в судовому рішенні не наводиться, продав 56% акцій ПАТ Мотор Січ довіреним особам власника китайської коспанії Beijing Skyrizon.

Згідно з текстом рішення суду, громадянин України, який нібито здійснив продаж акцій Мотор Січі, раніше безпосередньо володів 15,83% акцій підприємства. Також йому належали 17,3% Мотор Січі через підконтрольну Business House Helena і 15,7% через компанії ТОВ Гарант Інвест, ТОВ Гарант Альфа, ЗАТ Торговий дім “Елена, СК Мотор Гарант і інші структури.

Ще у 2016 році В’ячеслав Богуслаєв зменшив розмір пакету акцій , які йому належать до 1%

Раніше народний депутат, почесний президент Мотор Січі В’ячеслав Богуслаєв задекларував за 2016 рік зменшення розміру належного йому пакету акцій Мотор Січі з 15,8% до 1%. СБУ в липні відкрила кримінальне провадження за статтями “диверсія” і “підготовка до злочину”. Шевченківський районний суд Києва в вересні заарештував акції Мотор Січі, які обліковуються на рахунках СП ТОВ Драгон Капітал і належать іноземним компаніям.