За результатами другого півфіналу Євробачення-2017, який відбувся вчора, визначилися ще десять фіналістів пісенного конкурсу. Ними стали представники Болгарії, Білорусі, Хорватії, Угорщини, Данії, Ізраїля, Румунії, Норвегії, Нідерландів та Австрії.

Саме їм віддали перевагу національні журі та глядачі країн, що були представлені в другому півфіналі. Також до голосування долучилися три країни-фіналістки: Франція, Німеччина та країна-господарка Євробачення-2017 – Україна. Право голосувати саме під час цього півфіналу їм випало за результатами жеребкування, проведеного в Києві наприкінці січня. 

Відкрили шоу другого півфіналу своїм виступом талановиті ведучі. Олександр Скічко заграв на сопілці, а Володимир Остапчук – на акордеоні. Крім того, ведучі танцювали і заспівали фрагменти переможних хітів Євробачення. У виконанні Олександра й Володимира звучатимуть «Euphoria» переможниці Євробачення-2012 Лорін, «My number one» переможниці пісенного конкурсу 2005 року Хелени Папарізу, «Fairytale», якою у 2009 році Європу підкорив Олександр Рибак, та «Rise like a Phoenix» – пісня, що стала переможною для Кончіти Вурст у 2014 році. Вийшло дуже круто. Після всіх конкурсантів на сцені Євробачення виступив танцювальний колектив APACHE CREW — шикарний перформанс:

Список усіх 26 фіналістів, які змагатимуться за перемогу в Євробаченні-2017 вже в суботу, 13 травня та порядок їх виступів виглядає так:

Израиль: IMRI – I Feel Alive
Польша: Kasia Mos – Flashlight
Беларусь: Naviband – Story of My Life
Австрия: Nathan Trent – Running On Air
Армения: Artsvik – Fly With Me
Нидерланды: TOG3NE – Lights and Shadows
Молдова: Sunstroke Project – Hey Mamma
Венгрия: Joci Papai – Origo
Италия: Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma
Дания: Anja – Where I Am
Португалия: Salvador Sobral – Amar Pelos Dois
Азербайджан: Dihaj – Skeletons
Хорватия: Jacques Houdek – My Friend
Австралия: Isaiah – Don’t Come Easy
Греция: Demy – This is Love
Испания: Manel Navarro – Do It For Your Lover
Норвегия: JOWST – Grab The Moment
Великобритания: Lucie Jones – Never Give Up On You
Кипр: Hovig – Gravity
Румыния: Ilinca ft. Alex Florea – Yodel It!
Германия: Levina – Perfect Life
Украина: O.Torvald – Time
Бельгия: Blanche – City Lights
Швеция: Robin Bengtsson – I Can’t Go On
Болгария: Kristian Kostov – Beautiful Mess
Франция: Alma – Requiem