4 травня у столиці відбудеться відкриття офіційної фан-зони пісенного конкурсу «Євробачення 2017» – Eurovision Village, повідомляє прес-центр конкурсу.

Eurovision Village розташується у центрі Києва навпроти будівлі КМДА (від вулиці Прорізної до вулиці Богдана Хмельницького). На території фан-зони встановлять другу за розмірами сцену «Євробачення» (після арени в МВЦ).

«Офіційна фан-зона пісенного конкурсу налічує 13 000 квадратних метрів. Площа буде поділена на три основні зони: партнерська зона, фудкорт та зона сцени, – розповідає менеджер Eurovision Village Олександр Матковський – Наразі відбувається монтаж сцени, де будуть проходити концерти за участю конкурсантів пісенного конкурсу та українських артистів. Також монтують свої стенди партнери та спонсори Євробачення, де заплановані розважальні заходи для відвідувачів».

Вхід на територію Eurovision Village буде вільний, але з обов’язковою перевіркою на безпеку. Периметр фан-зони буде ретельно охоронятися Національною поліцією та Нацгвардією.

На двох великих екранах Eurovision Village проходитимуть онлайн-трансляції півфіналів «Євробачення» (9 та 11 травня), фіналу (13 травня), церемонії відкриття конкурсу та подій на червоній доріжці. Eurovision Village працюватиме щодня з 12:00 до 22:00, а в дні півфіналів та фіналу – до моменту завершення шоу.

З 4 до 14 травня на території Eurovision Village будуть проходити заходи за участю країн-учасниць пісенного конкурсу «Євробачення 2017». Виступатимуть представники Кіпру, Угорщини, Грузії, Азербайджану, Ісландії, Мальти, Сербії, Білорусі, Македонії, Швейцарії, Австрії, Чорногорії, Іспанії, Арменії та Молдови. 6 травня представниця Чехії Мартіна Барта виступить на сцені Eurovision Village із джазовим концертом. Після цього розпочнеться ight – концерт за участю конкурсантів зі Швеції, Данії, Фінляндії, Ісландії, Естонії та Норвегії.

Фан-зону для перегляду «Євробачення 2017» облаштують також і у Львові. Вона буде розташовна на проспекті Свободи та ролягатиме від Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Крушельницької до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Діятиме фан-зона з 6 по 13 травня. Вхід буде безкоштовним, однак на центральних входах стоятимуть охоронці, які перевірятимуть відвідувачів на наявність заборонених речей.