У Львові минулої неділі вболівальники 7 відомих у всьому світі футбольних клубів розіграли між собою кубок Lviv Fan Cup X.

Шанувальники Мілана, Барселони, Челсі, Реалу, Ліверпуля, Ювентуса та Інтера вже вдесяте зібрались на одному з футзальних майданчиків Львова, аби визначити кращу команду фанатів.

— В травні 2013 у двох братів, організаторів фан-клубів Челсі та Ліверпулю виникла ідея створити унікальний турнір, в якому змагатися будуть активні фан-клуби у Львові. Методом пошуку вони поступово виходили на представників різних угрупувань. В першому турнірі брали участь 4 команди: Мілан, Ліверпуль, Челсі та Арсенал. Зараз розіграш кубку проходить 3-4 рази на рік, — розповідає Ігор Ващишин, організатор фан-клубу Мілана «Rossoneri Leopoli».

Результати всіх матчів у групі А:

Ювентус — Інтер 3-2
Мілан — Ліверпуль 8-2
Ювентус — Мілан 1-5
Інтер — Ліверпуль — 3-1
Ювентус — Ліверпуль 11-4
Інтер — Мілан 6-3

По завершенню боротьби в групі, відразу три команди набрали по 6 балів, маючи в своїх активах по 2 перемоги та 1 поразці. Краща різниця забитих та пропущених м’ячів була у Мілана, а у Ювентуса на Інтера вона виявилась ідентичною — в обох по +4. Тому було вирішено розіграти друге місце в групі, а з ним й путівку до півфіналу, у серії післяматчевих пенальті. Ювентус, перегравши ще в першому турі Інтер (3:2), виявився сильнішим і футбольній лотереї — 2:1.

1. МІЛАН — 6 (16-9)
2. Ювентус — 6 (15-11)
2. Інтер — 6 (11-7)
4. Ліверпуль — 0

В групі Б домінувала збірна шанувальників Барселони. Хлопці, як і іх улюбленці, демонстрували гарну гру та в результаті здобули 3 перемоги у 3 матчах, застовбивши за собою перше місце в таблиці. А фанатів Мілана у Львові так багато, що вони на базі організації «Rossoneri Leopoli» створили навіть другу команду, яка теж боролася за кубок. Проте «дублю» червоно-чорних вдалось набрати лише 3 пункти, яких не вистачило аби продовжити боротьбу та обійти Челсі в погоні за друге місце. Саме «сині» разом з Барсою вийшли до плей-оф.

Результати всіх матчів у групі Б:

Реал — Челсі 0-7
Барселона — Мілан 2 2-0
Реал — Барселона 1-6
Мілан 2 — Челсі 1-4
Мілан 2 — Реал 14-2
Челсі — Барселона 0-3

1. Барселона — 9
2. Челсі — 6
3. Мілан 2 — 3
4. Реал — 0

В півфіналі перша команда Мілана завдяки вдалим діям своїх форвардів Готя та Сілецького в суху перемогла Челсі 4:0. В другому матчі між фанами Барселони та Ювентуса було більше інтриги. В запеклій боротьбі до фіналу пробились саме «львівські каталонці», перегравши суперника з рахунком 3:2.

В матчі за 3-е місце фанати Челсі реабілітувались, знищивши Ювентус — 5:0. І нарешті черга дійшла до фінальної дуелі, де Барселона зійшлась з Міланом. Класика. За «росонері» знову відзначився Готь, який у підсумку став кращим бомбардиром турніру, записавши на свій рахунок 9 м’ячів. Але цього «дияволам» не вистачило. Фанати Барселони перемогли 4:2 та, непрогравши жодного матчу, тріумфували на Lviv Fan Cup X. Далі буде.

— За останні 4 турніри ми грали в 3 фіналах, в яких не змогли взяти трофей. Після такого, так зване срібло, вже не дуже тішить. Але з іншої сторони медалі доводять, що «Россонері Леополі» стабільні й сильні. Проблема тільки у фінальному акорді. В цьому випадку поганий жарт зіграли травми і кількість людей у складі. Зробили висновки, — розповів голкіпер та капітан команди Мілан Ігор Ващишин.

Віталій Очерет