• «Ні в чому не відмовляй собі коханій! Захотіла, бери!». І набрала – маєток із власною каплицею, дві елітні квартири, землю в Ялті, п’ять гаражів – усе це, судячи з декларації, у судді Господарського суду Дніпропетровської області, Наталії Едуардівни Петренко з’явилося на одну зарплату

Вперше суддя Петренко «прославилася» на всю країну вісім років тому. Тоді, у 2008-му Наталію Едуардівну затримали на хабарі, а вже в 2009-му жінка з розмахом відсвяткуваласвій Ювілей в Ялті. Разом із гостями дніпровська суддя наїла і напила на 400 тисяч євро. Іменинницю і її друзів розважали Газманов і Сердючка.

«Все будет хорошо» для Петренко тривало до 2010-го року. Саме тоді журналісти вперше заговорили про грандіозну вечірку судді. Таким розмахом гулянь Петренко обурився і тодішній власник золотого унітазу, на той час Президент України Віктор Янукович і навіть заговорив про люстрацію суддів. Очевидно образився, бо гуляли без нього…

Проте, далі балачки справа не дійшла. Згодом Президенту Януковичу довелося рятувати «власну шкуру», а суддя Петренко впевненіше вмостившись у суддівське крісло, продовжила вершити правосуддя.

У 2016-му журналісти знову заговорили про Петренко. Цього разу не лише про Наталію, а й про Ігоря. Подружжя разом працюють у Господарському суді Дніпропетровської області, разом вершать правосуддя, разом шикують і разом збагачуються.

Як пише PROSUD, згідно з деклараціями про доходи та витягів із Державного реєстру прав на нерухоме майно, суддя Наталія Петренко володіє будинком площею 457 квадратних метрів. Вартість будинку-подарунку в 2007 році оцінили в понад 1 мільйон гривень. Є тут у Петренків і власна церква, вочевидь для замолювання гріхів, а може, щоб не сплачувати комунальні послуги, як це дозволено робити подібним інститутам. Нахапали і пішли свічечку ставити. Хай простить Боженька за такий сарказм.

Набриднуть ялинки і пташки, можна переїхати до квартири. Їх у власності Наталії Едуардівни дві – одна площею 155 квадратних метрів, інша – 66.

Перша квартира Петренко знаходиться на набережній Дніпра і за нинішніми розцінками коштує більше п’яти мільйонів гривень.

Крім цього суддя має і кілька земельних ділянок.

Значиться в декларації Петренко й «інше нерухоме майно», яке складає більше 300 квадратних метрів та п’ять гаражів на один автомобіль «NISSAN Teana», 2008-го року випуску.

Згідно з декларацією за 2013 і 2014 роки основний дохід судді та членів її родини, що складається з п’яти осіб (чоловік, син, мати, брат, племінник) – заробітна плата.

У 13-му році Петренко мала трохи більше 257 тисяч гривень, члени сім’ї – 278. У 2014-му, згідно з декларацією, до «кишені» Петренко поклала більше 268 тис. грн., члени родини – 302 тис. грн.

Виникає питання, за які кошти було придбане нерухоме майно судді Петренко? Вітром навіяло чи «сорока на хвості принесла»? Але це ще не все. У власності її чоловіка Ігоря Васильовича Петренка значиться не менше – два будинки площею 287 і 384 квадратних метрів, квартира на 64,3 квадратних метри та дві земельні ділянки.

Як йдеться у Держреєстрі, перший будинок у судді Ігоря Васильовича, що знаходиться в селищі Ювілейному з’явився  у 2006 році.

Другий, що в Бердянську, Запорізької області «намалювався» через рік після набуття першого. Станом на 2007-й рік коштував він 160 тисяч доларів.

Звідки в суддів Петренків статки, що оцінюються в мільйони гривень, поки залишається загадкою. Зрозуміло одне, люди, які вершать правосуддя живуть за одним принцип – «моє життя, мої правила, і плювати нам на всі ваші Закони».

Ірина Ярко