18 річний мешканець Самарської області Владислав Колесніков помер в наслідок прийняття смертельної дози медичних препаратів. Хлопець звів рахунки з життям, ймовірно через складні стосунки з суспільством.

Влад Колесников став популярним в Росії після того, як відкрито заявив, що підтримує Україну. Вперше у російських та західних медіа про нього заговорили ще у 2015 році. У своєму юному віці хлопець прийшов до коледжу в футболці із надписом – «Повернути Крим!», а також вивісив у Подольську, де він навчався антивоєнні гасла.
Після цього випадку Влада відрахували з навчального закладу, його персону поставили під пильний нагляд поліції. Хлопця не підтримував ніхто, навіть його родичі.
Пізніше Влад повідомив, що зневажливо ставиться до політики Путіна та російської армії, яка за його словами воює проти братів. Він рішуче відмовився йти на службу, бо вважав це ганьбою для себе.
В інтерв’ю для Радіо Свобода Владислав Колесніков свій вчинок прокоментував так:

«У військкоматі я сказав, що не хочу воювати проти своїх братів. У мене на телефоні записаний Гімн України, перед заходом я вирішив його включити, бо російську арію я не підтримую взагалі і вважаю, що служити в ній є ганебним явищем. Прямо там я включив Гімн і сказав: «Хлопці, я не піду служити до російської армії!»

Трохи згодом у переписці з журналістами юнак повідомив, що стосунки з суспільством у нього не складаються, він їх назвав жахливими.

«Стосунки з людьми просто жах, мене обіцяли побити, кинути мене в багнюку, мене постійно ображають та штовхають в коридорах ліктями. Був навіть випадок, коли я отримав по обличчі (на щастя не сильно). Я не маю права звернутися до поліції, там ще влітку мені заявили, що допомагати будь-яким чином мені не будуть, процитую: «Сам би дав тобі по писку за такі речі… В Жигулівську (там після подій в коледжі жив хлопець – ред.) зі мною може статися що завгодно. Я відчайдушно шукаю куди можна поїхати» – про це в листопаді журналістам Радіо Свобода повідомив хлопець.

У день, коли у світі відзначали Різдво Христове, 25 грудня Влад випив пігулок та помер.

Владислав Колесников вів власний блог та був активним учасником багатьох груп у соціальних мережах.