На півночі Італії в місті Генуя кількість загиблих у результаті обвалення магістрального мосту зросла до 39 осіб. Про це повідомлє “Corriere della Sera”.

«Відповідно до останніх даних, оновлених Міністерством внутрішніх справ, станом на ранок 15 серпня, підтверджено, щонайменше, 39 смертей. Серед жертв був восьмирічний хлопчик і двоє підлітків 12-ти і 13-ти років», – інформує видання.

Також повідомляється про 15 постраждалих, серед яких 9 – у тяжкому стані. Чотирьох з них дістали з-під уламків.

Тим часом біля мосту знову неспокійно. Як повідомляє “La Stampa”, одна з уцілілих опор Моранді тріскається і також може впасти. Один із пілонів моста знаходиться прямо між житловими будинками, жителів яких вчора евакуювали. Більшість з них провели ніч в гуманітарному центрі, підготовленому місцевою владою. Сьогодні вранці жителі хотіли повернутися до своїх домівок, але пожежники поки не дозволяють їм цього зробити через небезпеку нового обвалення. Очевидці стверджують, що тріщина в опорі здається набагато більшою, ніж вчора.

Поліція все більше розширює так звану “червону зону”, закриваючи територію, яка може представляти ризик для людей і транспортних засобів. Поки неможливо сказати, коли місцеві жителі зможуть повернутися додому.

Нагадємо, вчора, 14 серпня, у Генуї обвалвся міст Моранді. В чей час на мосту було 30-35 автомобілів і три вантажівки. Повідомлялося про 35 загиблих. За попередньою інформацією причиною обвалення могло стати ослаблення несучих конструкцій. Однак сьогодні стало відомо, що трагедія сталась через людську помилку. Про це повідомив прокурор Генуї Франческо Коцці, передає “La Repubblica”.

“Це не нещасний випадок, а людська помилка” – заявив він після завершення інспекції в районі мосту.

За фактом події прокуратура відкрила справу щодо злочинної недбалості і масового вбивства з необережності.

Міст Моранді було споруджено в 1960-х роках на заході від центру Генуї. Його довжина перевищує 1 кілометр, висота – 90 метрів.