Світ, який швидко плине та змінюється, здорове довголіття є одним з найважливіших чинників суспільства. Безперечно ми живемо в епоху заводів з різними викидами хімікатів у повітря, автомобілями, які також не поліпшують наше здоров’я тощо. І звісно, ми можемо себе погано почувати, і для цього потрібно змінюватись. Здоровий спосіб життя – фактор, що підтримує фізичний та психічний добробут. Потрібно завжди опікуватися про свій стан, проводити свій час з користю та з задоволенням. І тут вам може знадобитися активний відпочинок, саме ця підбірка стане вам у нагоді:

  1. Оглядова екскурсія по острову Хортиця – для тих хто полюбляє піші прогулянки.

Хортиця – найбільший острів на Дніпрі, розташований в межах міста Запоріжжя нижче дніпровських порогів. Національний історико-культурний заповідник, де так і віє козачеством. Екскурсія проводиться безкоштовно для всіх бажаючих гарно провести час по вівторкам та четвергам. Можна уявити себе справжнім туристом з рюкзаком, який долає усі перешкоди на своєму шляху і отримати масу позитивних емоцій. Але будьте обережні, щоб не отримати сонячного удару, для цього потрібно: головний убір, холодна водичка, легка одежина, міцне взуття, і звичайно позитивний настрій. Щоб записатися на екскурсію вам просто треба подзвонити за вказаним телефоном та знати де знаходиться пам’ятник казаку Мамаю.

  1. Якщо вам по душі водні процедури, тоді вечірнє рандеву на каяках саме для вас.

Каяк –  тип гребний одно-, дво- або тримісній традиційних човнів народів Арктики, теж, що і байдарка. Цікаво, що назва походить з Ескімоських та Алеутських мов. Традиційно робився з шкір моржів і тюленів, натягнутих на каркас з дерева (плавника) і кістки, а в безлісих районах – з китового вуса (східні ескімоси). Кріплення каркаса і зшивання водонепроникним швом проводилася за допомогою жив і китового вуса. Використовувалися на внутрішніх водоймах і в прибережних водах Північного Льодовитого океану, Північної Атлантики, Берингової моря і Північної частини Тихого океана. Сучасні моделі каяків зазвичай виготовляються промисловим способом з використанням сучасних матеріалів і технологій. Ви маєте можливість зануритися в активний вид спорту, не залишаючись у поганому настрої 3 червня. Каяк Каное Центр Запорiжжя запрошує на 3-х годинну вечірню прогулянку красотами Дніпра. Обійдете південну плавневу частина о. Хортиця, відвідаєте Запорізьку Венецію і озеро Лиман. Також ви зможете закарбувати на пам’ять чудові моменти вашої подорожі.

  1. Для тих хто надає перевагу поїздкам на велосипеді є гарна можливість позмагатися у ВелоКвесті.

Велоквест – це вид інтелектуально-спортивної командної гри, учасники якої пересуваються на велосипедах. Така гра поєднує в собі екскурсії по місту з вирішенням логічних задач і спортивними змаганнями на швидкість пересування. Учасникам необхідно шукати на мапі зашифровані місця, вирішувати завдання на логіку, знайомитися з новими людьми і з містом з невідомої сторони. У велоквест, як правило, беруть участь команди від 3-х чоловік (відповідно до положення про гру). І знову Velo Quest ZP проводить вже треті змагання, які відбудуться 3 червня, тому у вас є гарна можливість стати переможцем та отримати подарунки. Ви зможете зареєструватись на гру за цим посиланням:

https://goo.gl/forms/kxWH39PONciDhZj72

Проводьте час з користю для свого здоров’я, і пам’ятайте у здоровому тілі – здоровий дух.

Каріне Арутюнян