У День Перемоги до Запоріжжя приїхав лідер партії “Основа” Сергій Тарута, щоб віддати шану ветеранам та поспілкуватися з місцевим населенням.

Разом з керівником Запорізької партійної організації «Основи» Олегом Кузьменком, представниками ветеранських і громадських організацій гість поклав квіти до пам’ятника танкістам, які визволяли Запоріжжя. У святковий день політик згадав слова матері, яка називала День Перемоги найважливішим святом у житті українців. Адже цей день став символом того, що трагедії у родинах нарешті закінчаться, небо стане мирним та спокійним.

– Я зростав у часи, коли пам`ять про війну була ще дуже живою, більшість сімей відчували глибоку скорботу від втрати близьких людей. Моє дорослішання і зрілі роки припали на той період, коли в живих було ще багато ветеранів, учасників Великої Вітчизняної війни. Розповіді та живі історії цих людей назавжди закарбувалися в моєму серці. Ми заплатили величезну ціну за Перемогу, і тому повинні свято шанувати, передаючи пам’ять про подвиг українських солдатів-визволителів з покоління в покоління. У нас, на жаль, учасників Великої Вітчизняної залишилося значно менше, а це значить, що ми просто зобовёязані оточити їх своєю повагою, турботою та шаною, – зазначив Сергій Тарута.

Також народний депутат розповів, що одного разу він зустрічав День Перемоги за кордоном, у Великобританії. Його вразило не тільки ставлення людей до цього свята, а й кількість сивих ветеранів, яким сьогодні далеко за дев’яносто.

Наступна зустріч лідерів «Основи» відбулася в Парку Перемоги, де проходили офіційні урочистості з нагоди 9 Травня. Виступаючи перед значною аудиторією, Сергій Тарута акцентував увагу присутніх  на необхідності розвитку економічної могутності України.

«Наші ветерани не тільки звільнили рідну землю від загарбників, а й відновили потім народне господарство, в короткий термін практично заново створили промисловий потенціал країни, який є основою процвітання, створює перспективи розвитку і зростання. Тому сьогодні наше спільне завдання – повернути мир на українську землю, досягти згоди в суспільстві і зосередити зусилля на економічному відродженні ».

Сергій Тарута пообіцяв усіляку підтримку В’ячеславу Богуслаєву і керівництву Мотор Січі у вирішенні ситуації з неправомірними, з його точки зору,  обшуками на підприємстві, назвавши їх «рейдерською атакою». Він розкритикував дії силовиків, які проводили недавно обшуки на «Мотор Січі», сказав, що  в задумі було – забрати частину акцій.

“Все це було зроблено, щоб натиснути на власника «Мотор Січі», створити проблему і забрати частину акцій. Такі дії обурили всіх, хто має відношення до промисловості. «Мотор Січ» створює тисячі робочих місць, справно платить податки, несе країні технології, які успішно конкурують на світовому ринку. Те, що робить влада по відношенню до підприємства абсолютно не сприяє відродженню промислового потенціалу країни і притоку в неї інвестицій” – заявив політик.

На закінчення Сергій Тарута пообіцяв запоріжцям сприяти у розвитку регіону, докладати максимальних зусиль для модернізації промислового сектору, створити у місті сильну та ефективну команду, яка у наближчі роки працюватиме над удосконаленням тих ресурсів, які вже існують та розвивати нові напрямки розвитку економіки. Варто зазначити, у своїй стратегії розвитку, Сергій Тарута посилається на прописані “Доктрини збалансованого розвитку України”, які розробляли найкращі спціалісти України та світу.