Створена мерією робоча група, яка повинна була підготувати проведення громадських слухань, зараз не хоче визнавати їх результати.

На сайті Запорізької міської ради з`явилося повідомлення про те, що робоча група, створена мерією, не буде визнавати результатів громадських слухань стосовно будівництва ТРЦ братами Кальцевими прямісінько посеред міста. Робоча група, а також начальник управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Володимир Головешко, стверджують:

Представники інвестора повинні були представити учасникам слухань проект «Сучасний центр міста». Однак зробити це повноцінно не вийшло через активну протидію з боку супротивників забудови.

За даними робочої групи, створеної міською владою, яка займалася організацією слухань, через численні порушення, допущені окремими активістами під час слухань, встановити їх реальні результати неможливо.

Мусимо також зазначити, що та сама мерія не доклала жодних зусиль, щоб забезпечити проведення громадських слухань, а тим самим залишила собі запасні виходи, – кажуть активісти, які виступають проти будівництва ТРЦ в парку Яланського. Ті, хто прийшов підтримати поект паспорти не взяли, тож голосувати не змогли. Після слухань обурювалися і казали, що це нестправедливо. У той час, активісти, які виступають проти, дуже добре підготувалися громадськість і про документи нагадували кілька днів поспіль.

Нагадаємо, вчора 6 травня, у кінотеатрі ім. Довженка відбулися громадські слухання з приводу знищення парку Яланського та будівництва на його місці торгово-розважального центру. На слухання прийшло 2 табори – ті, хто за та ті, хто проти. Загалом – 800 осіб, а це повнісінький зал.

У залі за допомогою паспорта було зареєстровано 467 запоріжів. Крім того, ще близько 350 людей залишились без жовтих бюлетенів.

У підсумку, в голосуванні взяли участь 467 запорожців, які отримали жовті бюлетені. Проти знищення та забудови парку Яласьнкого проголосували 431 осіб. Ще 435 запорожців підтримали ідею зобов’язати міськвиконком розірвати договір оренди землі з фірмою «Ленд Девелопмент». Ці рішення  передали міській владі у якості пропозицій.

Таку заяву активісти називають черговою провокацію і кажуть, що будуть продовжувати боротьбу.