Шевченківський районний суд Києва повністю задовольнив клопотання СБУ і наклав арешт на 56% акцій «Мотор Січ», що належать китайським інвесторами. Про це йдеться у рішенні суду.

Таким чином, суд заборонив будь-які дії з заарештованими активами, які можуть привести до зміни їх власника до закінчення досудового розслідування.

На думку СБУ, досі є небезпека незаконного відчуження активів, що несе загрозу безпеці України, оскільки завод займається виробництвом і ремонтом комплектуючих і двигунів для військової авіації, а, отже, має важливе значення для обороноздатності країни.

Відзначається, що заарештовані акції належать громадянину Китаю, і кільком компаніям, які мають банківські рахунки в офшорах: Skyrizon Aircraft Holdings Limited, Business House Helena AG, Enfields Trade & Capital Corp, Waldo Trade Ltd, Granum Corporation, Likatron Enterprises Limited.

Фото: reyestr.court.gov.ua

Варто відзначити, що в рамках розслідування Шевченківський районний суд Києва у вересні минулого року вже заарештовував «китайські» акції підприємства.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України 23 квітня прибули на “Мотор Січ”нардепа В’ячеслава Богуслаєва для проведення слідчих дій. Підприємству закидають підготовку до диверсії через продаж контрольного пакету акцій іноземним компаніям, афілійованим із китайською фірмою Beijing Skyrizon. Спецслужба розслідує справу за ч.1 ст.14 (Готування до злочину), ст.113 (Диверсія) КК України. У той же день стало відомо, що «Українська біржа» та «Фондова біржа ПФТС» оголосили про припинення торгівлі акціями компанії «Мотор Січ». А згодом Богуслаєв назвав обшуки СБУ на його підприємстві рейдерським захопленням.