У Запоріжжі провели перші випробування нового українського вертольота МСБ-2 «Надія», побудованого на запорізькому підприємстві АТ «Мотор Січ».

Сертифікація гвинтокрила зараз саме проходить і наближається до закінчення.  Його називають дуже конкурентно знатним на світовому ринку – коштує  близько двох мільйонів гривень, дешевше, ніж у інших виробників вертольотів аналогічного класу.

З цього приводу міський голова Володимир Буряк не оминув нагоди назвати Запоріжжя машинобудівним центром України та запевнити, що вони (підприємства) зберігають старі напрацювання та розгортають нові виробництва.

– Для мене, як для міського голови, найголовніше, що цей вертоліт виготовляється у Запоріжжі, запорізьким підприємством. Це справжній предмет для гордості для всього міста, – сказав Володимир Буряк.

Вертоліт «Надія» оснащений сучасними «моторівськими» двигунами АІ-450М-П, потужністю 465 к. с., новою скляною кабіною, авіонікою, що відповідає всім сучасним вимогам. Вертоліт розрахований на сім пасажирів. Вантажопідйомність – більше тонни. Дальність польоту повинна скласти близько тисячі кілометрів.

У 2018 році планується завершити державну сертифікацію нового вертольота. У серійне виробництво машина може надійти вже в цьому році. Вертоліт може використовуватися для виконання різних завдань. Серед них патрулювання доріг, моніторинг трубопроводів і газопроводів, використання підрозділами ДСНС, санітарною авіацією і так далі.