Вчора, мобільний оператор Київстар запустив зв’язок у 20 населених пунктах України. Повідомлення про це з’явилося на сайті компанії. Повідомляється, що 4G зв’язок підключать автоматично, без додаткової оплати.

“6 квітня високошвидкісний мобільний інтернет 4G від Київстар з’явився в Києві, а також в таких містах як: Дніпро, Одеса, Львів, Харків, Тернопіль, Вінниця, Ужгород, Хмельницький, на курортах та в пунктах перетину кордонів: Затока, Кароліно-Бугаз, Кирилівка , Ясіня, Поляниця, Чоп, Рава-Руська, Старовойтове, Краківець, Устилуг, Шегині”, – йдеться в повідомленні компанії.

Аби скористатися швидкісним інтернетом, модем смартфона має підтримувати потрібний частотний діапазон — 2600 МГц і 1800 МГц. Ви можете перевірити свій апарат на сумісність із українськими мережами четвертого покоління, заглянувши в налаштування («відомості про смартфон») або вказавши модель у пошуковому рядку сайту gsmarena.com. Ще одна умова для переходу на 4G – наявність відповідної сімки. Перевірте свою SIM-карту за допомогою USSD-комбінації – *245*4#.

Було встановлено понад 500 додаткових базових станцій для роботи в діапазоні 2600 МГц, де мережа найбільш завантажена. Також очікується запуск 4G в діапазоні 1800 МГц до вересня поточного року.