Мешканці вулиці Нижньодніпровська, 14а, що у Вознесенівському районі міста, повідовляють про небезпечні старі дерева у дворі свого будинку, які можуть не пережити цієї весни та звалитися прямо людям на голови. У вітряну погоду їх скрипіння говорить про серйозну небезпеку, деякі з них уже практично лягли на сусідні дерева. 

За словами активіста Дениса Нечепоренка, до нього ще у 2016 році звернулися мешканці будинку, попросили допомогти привернути увагу до проблеми. Писали у повідомляли у різні інстанції. Пізніше у двір, за свій рахунок, активіст привіз комісію з екології. Екологи склали акти і дали дозвіл на вирубування старих і небезпечних дерев. Зараз вже березень 2018 року, небезпека нікуди не ділася.

Мешканці

фото: зі сторінки Дениса Нечепоренка

фото: зі сторінки Дениса Нечепоренка

С этой проблемой я обратился в КП тогда ещё «Основание». Там мне сообщили что без акта обследования из управления экологии им заниматься не будут ! Позже в самой экологии, я выяснил что письмо на них должно было как раз поступить с «Основания», были удивлены моим появлением у них. Видя всю опасность которые представляют данные деревья, я решил ускорить процесс и сам занялся вопросом обследования, за свой счёт отвёз на участок специалиста из экологии, оформил все документы на удаление аварийных деревьев. Когда вернулся в КП «Основание» с готовым актом и разрешением на спил, прошу заметить в акте чёрным по белому написано «Виконати роботи з видалення аварійних дерев в осінньо-зимовий період 2016-17 року». Сказали, что техники для кронирования у них нет, компания, которая выиграла тендер, работать не может, так как у них в штате на город всего три автомобиля и они ждут новый тендер. Шло время, КП «Основание» за это время прекратило своё существование, –  пише Денис Нечепоренко.

Пізніше звернення були направлені також у департамент ЖКХ, та напряму до Запорізької міської ради. З усіх інстанцій приходять лише відписки, то дерева не занесені до списку, то нема доволу на вирубку, але ж у акті, який склали екологи чітко написано: Дерева аварійні і їх необхідно знасти в осінньо-зимовий період 2016-2017 років. Пройшло більше року і з кожним днем усе страшніше проходити в дворі, місцеві мешканці стараються не залишати під деревами свої автомобілі. Кожного разу, почувши про штормове попередження, запоріжці переживають, що цього разу дерева заваляться.
Мешканці

фото: зі сторінки Дениса Нечепоренка

фото: зі сторінки Дениса Нечепоренка

Мешканці

фото: зі сторінки Дениса Нечепоренка

Читайте також: Стало відомо чому у Запоріжжі досі немає баків для сортування сміття