“Який сором!”, – пишуть мешканці Бердянська під постом людини, яка оприлюднила у соціальній мережі Facebоok таємну переписку між замовником та виконавцем брудних робіт. Жадність фраєра згубила!

Протягом останніх кількох місяців у групах, на які підписані мешканці Бердянська, помітно активізувалися декілька користувачів соціальної мережі  Facebоok. За підрахунками, їх близько десяти. По активності постів, коментарів та репостів зрозуміло – особи, які активно розпалюють дискусію та ворожнечу нічим іншим не займаються, бо весь день сидять в мережі.  А отже – подібна діяльність це їхня робота, за яку очевидно платять гроші. Ті бердянці, які ще не стикалися з “професією” бота і не вміють відрізнити коментарі порядної людини від найманця, щиро вірили, що у місті справді є люди, яким постійно все не те і не так.

Та ранковий пост Дарії Лебедченко дав зрозуміти звідки “ростуть ноги” подібного негативу та суцільної критики мера Бердянська Володимира Чепурного та народного депутата Олександра Пономарьова. У дописі оприлюднена переписка між замовником та власником цілої армії ботів, які були створені для умисного псування репутації публічним особам.  У діалозі замовник висловлює своє незадоволення роботою виконавців, каже про те, що репутація досі не зіпсована, а негативу занадто мало, а тому він – замовник не має наміру оплачувати надані послуги тим, хто від імені ботів систематично лив бруд та проявляв незадоволення роботою міської ради Бердянська.  У свою чергу виконавець переконує, що домовленість була виконана, ботів значно більше, а ніж три. Закликає розрахуватися за надані послуги. Йому відмовляють, що напевно і стало причиною оприлюднення переписки у соціальних мережах.

Варто зауважити, що в приводу самого народного депутата боти активізувалися не тільки у Бердянську, а й по всій Україні. Щоправда, потенційні імена боті відомі цілій Україні. В даному випадку маємо лише оприлюднений діалог та здогадатися хто веде настільки ганебну боротьбу, бердянцям буде нескладно…