Документ, який сьогодні з’явився у мережі Інтернет доводить, що Сергій Соболєв перекрутив інформацію

Вчора, у засобах масової інформації розгорівся скандал з приводу чергової заяви Сергія Соболєва, який з трибуни Верховної Ради звинуватив свого колегу Олександра Пономарьова. Соболєв заявив, що нардеп “підсунув” українським військовим неякісне мастило для танків, у зв’язку з чим, військова техніка вийшла з ладу. Скандальний батьківщинівець назвав це умисним псуванням майна Збройних сил.

Та вже сьогодні вранці, в мережі Інтернет з’явився документ, який довотить – фраза Сергія Соболєва, чи то популізм, чи може, як у тій народній мудрості: “Чув дзвін та не знаю де він”. Якусь інформацію Соболєв все ж таки роздобув для свого електорату, але до суті, або не докопався, або умисно сказав те, що було вигідно.

Цей документ компанія “Агринол” опублікувала у відповідь на заяви скандального нардепа.

Це відповідь Міністерства оборони, яке проводило перевірку мастила, брало зразки на експертизу. З документу зрозуміло, що мастила  компанії “Агринол” пройшли всі випробування в ДП Науково-дослідний інститут нафтопереробної і нафтохімічної промисловості “МАСМА”. Дослідження не виявили жодних проблем з якістю.

Більше того, спеціальна комісія використовувала масло на інших танках Т-64 в одній із військових частин і проблем з експлуатацією важкої техніки не було. Згідно з офіційними висновками експертів робочої групи, які розбирали зламані двигуни на базі Харківського конструкторського бюро машинобудування, танки зламалися через пилове зношення.