У Росії сьогодні, 28 січня, выдбуваються акції протесту опозиційного політика Олексія Навального – “Страйк виборців”, метою якого є переконати виборців не ходити на вибори президента РФ у березні. Про це повідомляє “ТСН”.

На Далекому Сході акції вже закінчилися – в Південно-Сахалінську, Магадані і Владивостоці. Зазначається, що люди вийшли, незважаючи на сильний мороз.

Так, в Барнаулі було -30 градусів морозу. А у Якутську прихильники Навального вийшли на мітинг в -45. 

У більшості міст акції були непогоджені з владою. Прес-секретар Навального Кіра Ярмиш повідомила, що за минулий тиждень поліція прийшла до 78 з 84 регіональних штабів. Поліцейські проводили обшук, щоб вилучити листівки та інші матеріали через” заклики до несанкціонованого мітингу”.

У “ОВД-Инфо” повідомили про затримання на акціях. Так, в Южно-Сахалінську учасницю акції затримали, звинувативши її в тому, що вона закрила обличчя шарфом. У Березниках у Пермському краї співробітницю штабу Навального затримали з листівками, але потім відпустили. Начальника штабу в Кемерово Ксенію Пахомову затримали, зупинивши таксі, в якому вона їхала на акцію.

На організатора акції в Южно-Сахалінську Степана Лосєва склали протокол про порушення порядку організації мітингу і поширення агітаційних матеріалів (це порушення виборчого законодавства, хоча Навального до виборів не допустили).

Також у Навального повідомили, що поліція зайшла до його Фонду боротьби із корупцією нібито через дзвінок про бомбу в приміщенні.

Правоохоронці розпиляли двері. Пізніше поліція заявила, що ведучий прямого ефіру акцій Дмитро Нізовцев сам подзвонив і “заклав” бомбу в офісі ФБК.

Усього в Росії було затримано 27 осіб. В основному це учасники акцій в Кемерово і Томську.

Нагадаємо, Навального не допустили до виборів на пост президента Росії через судимість. Сам російський опозиціонер зазначає, що має право висуватися, оскільки не перебуває у в’язниці. Він

Опозиціонер Навальний анонсував всеросійський бойкот виборів президента
закликає всіх свідомих громадян РФ бойкотувати вибори, які відбудуться 18 березня 2018 року, де знову, вже вчетверте, візьме участь Володимир Путін.